Αρχείο 2021-2022

Βιβλία σε ρόδες – My first books on wheels

Με πολύ χαρά οι μαθητές της Β’ τάξης του 129ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών υποδέχτηκαν τη βαλίτσα με θέμα «My first books on wheels». Μετά από αρκετές προσπάθειες να μαντέψουν τι περιείχε η βαλίτσα, τα βιβλία τοποθετήθηκαν σε έναν διαμορφωμένο χώρο της τάξης που αποτέλεσε τη μικρή μας βιβλιοθήκη (εικ. 1). Οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να ξεφυλλίσουν τα βιβλία και να επιλέξουν εκείνο που θα ήθελαν να δανειστούν για το σπίτι τους.

Μαζί με το βιβλίο τους οι μαθητές πήραν ένα φύλλο εργασίας που αποτέλεσε την ανασκόπηση του βιβλίου που είχαν επιλέξει (εικ. 2). Επίσης, τους δόθηκε μία χάρτινη σακούλα στο εξωτερικό της οποίας κόλλησαν μία ζωγραφιά που είχαν κάνει οι ίδιοι σχετικά με το βιβλίο. Μέσα στη σακούλα έβαλαν πέντε αντικείμενα που θεωρούσαν χαρακτηριστικά για την ιστορία του βιβλίου που είχαν διαβάσει και τα χρησιμοποίησαν για να παρουσιάσουν το βιβλίο τους στους συμμαθητές τους αναφέροντας λίγα πράγματα για την ιστορία και τους λόγους για τους οποίους είχαν επιλέξει τα συγκεκριμένα αντικείμενα (εικ. 3 – 13).

Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν και οι περισσότεροι πήραν και δεύτερο και ορισμένοι και τρίτο βιβλίο.

Στο τέλος αποχαιρέτησαν τη βαλίτσα και εξέφρασαν την επιθυμία να έρθει στην τάξη τους και την επόμενη χρονιά μια καινούρια βαλίτσα.

Η δασκάλα των Αγγλικών

Χαραλάμπους Αγγελική

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *