Νέα - Ανακοινώσεις

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Σας γνωρίσουμε ότι με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας, η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Παιδικής και Εφηβικής Παχυσαρκίας και το Ενδοκρινολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, διοργανώνουν  σχετική δράση ευαισθητοποίησης γονέων και παιδιών για το μείζον  ζήτημα της παιδικής παχυσαρκίας και  για τη σπουδαιότητα  της σωστής διατροφής και άσκησης στην υγεία του παιδιού . 

Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5/3/2023 από τις 11.00 έως τις 17.00 στην Τεχνόπολη του Δ.Α στο Γκάζι, και συγκεκριμένα στην μεγάλη αίθουσα “ΝΕΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ” και στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΥΛΗ . (είσοδος από Περσεφόνης). 

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες, συζητήσεις και προβολές για θέματα διατροφής και εγκατάστασης καλών πρακτικών και συνηθειών στην παιδική ηλικία με σκοπό τη διατήρηση σωστού σωματικού βάρους που προάγει την  υγεία του παιδιού. 

Στην εξωτερική αυλή παράλληλα θα διοργανώνονται παιχνίδια και αθλήματα για τα παιδιά σε συνεργασία με γυμναστές του ΟΠΑΝΔΑ, ώστε να καταδειχθεί  επίσης η αξία της σωματικής άσκησης.